De Pauwenhof – Heiloo – Noord-Holland

De Pauwenhof – Heiloo – Noord-Holland

(Update Juni 2023)

HET UNIEKE VERHAAL, VERTELD DOOR DE HUISEIGENAAR

Deze Noord-Hollandse stolpboerderij uit 1876 is gebouwd op een houten constructie, volgens de huiseigenaar geweldig bouwmateriaal. Hij heeft de stap gezet om de boerderij volledig duurzaam te maken. Waar het vroeger verwarmd werd door het vee wat in het midden van de boerderij stond, werd het vervolgens gedaan met kolen, toen olie en daarna gas. Tegenwoordig is alles in de boerderijwoning elektrisch. De 15.000 kWh elektriciteit die daarvoor nodig is wordt verkregen via zonnepanelen. Het rieten dak zorgde al voor veel isolatie maar daarbij is nog een meter isolatiemateriaal met PIR-platen aangebracht, de ramen zijn allemaal van isolatieglas van HR++, de centrale verwarming is houtgestookt en de verlichting bestaat uit led lampen.

Omdat er ruimte is voor 20 personen is het geliefd bij grotere families en groepen vrienden. Door de enorme tuin is er voldoende ruimte om te genieten van het buiten zijn. Ondanks dat het een ‘oude’ boerderij is heeft het van binnen een zeer ruime en moderne inrichting waarbij een aantal authentieke details zijn behouden.

Veel mensen die hier naartoe komen gaan eropuit. Je bent hier vlakbij het Noordzeestrand en aan de andere kant ligt het Markermeer. Men fietst gemakkelijk naar het strand en door de natuurlijke duinen, maar ook de stad Alkmaar is vlakbij met zijn beroemde kaasmarkt. In het voorjaar zijn de bloemenvelden in deze omgeving natuurlijk niet te missen. Het huis is voorzien van supersnelle WiFi doordat er nu ook glasvezel in de buitengebieden van Noord-Holland is gelegd. Dit is heel belangrijk omdat iedereen tegenwoordig telefoons en tablets meebrengt op vakantie.

De eigenaren zijn trots dat de boerderij zero impact op het milieu heeft, het verwarmen van het water gebeurt via faseovergangsmateriaal. Een blok zout van 10 kilo dat, als er vraag naar warm water komt van een vloeibare stof stolt naar een vaste stof. Dit gebeurt door de ionen die bewegen tot stilstand te brengen met een elektrisch signaal. Dit hele proces geeft voldoende energie om 280 liter water naar een temperatuur van 70 graden te brengen. Een simpel concept maar o zo effectief en het vraagt totaal geen onderhoud.

Accomodatie: De Pauwenhof
Maximum aantal personen: 20
Aantal Sterren: 3
Zwembad: Nee
Plaats: Heiloo
Provincie: Noord-Holland
Nederland

Over Chalet.nu: Meer dan 75.000 vakantiehuizen in Europa. Wij bieden meer dan 75.000 vakantiehuizen aan in 24 Europese landen. Dit varieert van een gezellig huisje voor een weekendje weg tot grote groepsaccommodaties. Eenvoudige huizen midden in de natuur, appartementen midden in de stad en luxe 5 sterren woningen met privé zwembad. Natuurlijk hebben we ook een groot aanbod vakantiehuizen in Nederland. Dit aanbod komt tot stand door een samenwerking met diverse touroperators. Deze zijn zorgvuldig geselecteerd en zijn altijd lid van de ANVR/SGR of van de thuiswinkel organisatie.

Bekijk hier alle vakantiewoningen in HeilooNoord-Holland

Bron: Chalet.nu

Gaat u op Vakantie? Vergeet dan niet uw Reis Verzekering en deze Checklist meenemen in je koffer.

Deel dit bericht:

Plaats een reactie